KAMP YERLERİ

Enez Kamp Alanı

Enez Kamp Alanları

Enez kamp alanı yazımıza hoş geldiniz. Edirne’nin Enez ilçesinde yer alan bu kamp alanları, Akdeniz hava iklimini kapsayan, hem yaz ayları hem de kış aylarında kamp için uygun koşullara ev sahipliği yapan bölge olarak yer alamkatadır. Enez ilçesinde hem ücretli, hem de ücretsiz bir çok kamp alanı yer almaktadır. Sizler için hazırladığımız Enez bölgesinde var olan kamp alanları listesi alt kısımda ki gibidir.

Enez Kamp Alanları

Enez kamp alanı
Enez kamp alanı

Enez Pırlanta Plajı Kamp Alanı

Enez Pırlanta Plajı Kamp Alanı

Enez’e bağlı Gaziömerbey mevkiinde yer alan Enez Pırlanta Plajı kamp alanı siz değerli ziyaretçilerini bekliyor. Hafta içi tenha, hafta sonları ise oldukça kalabalık olan kamp alanlarından birisidir. Pırlanta Plajı yürüme mesafesinde bir çok aracınızı park edebileceğiniz yerler mevcuttur. Plajın en büyük özelliği ince kum yapısına sahip olması ve yüzmek isteyenlerin aynı zamanda dalış yapmak isteyenler için ideal bir bölgedir. Sığ deniz yapısıyla çocuklu aileler içinde uygun olan Pırlanta Plajı, Saros Körfezi, Marmara denizi ve Ege Denizi’nin ortak bağlantığı nokta konumundadır. Plaja ait Beach tesisleri üzerinde şezlong ve şemsiye hizmetleri, Plaj çevresinde de aktif olarak hizmet veren bir çok market ve restoran yer almaktadır. Kamp yapmak için Pırlanta plajını görebileceğiniz alanlar yada plajın arka taraftarı ideal bir konum olarak tercih sebebi olabilir.

Gala Gölü Milli Kamp Alanı

Gala Gölü Milli Kamp Alanı
Enez bölgesinde yer alan bir diğer kamp alanlarından birisidir. Bölgede genel olarak piknik, kuş gözlemciliği, çadır kampı ve karavan kampı yapmak için uygun koşullar yer almaktadır. Gala gölü milli parkında ki en önemli kural ateş yakılmamasıdır. Bölgenin en büyük handikabı, çivarında herhangi bir işletmenin olmaması, genel ihtiyaçlarınızı karşılamayacağı için bölgeye hazırlıklı gitmeniz tavsiye ediyoruz. Tuvalet ve Duş imkanlarının da olmaması biraz can sıkıcı olsa da, macera seven kampçıların favorileri arasında yer almaktadır. Bu yüzden mutlaka kamp ekipmanlarınızı ve yemek için erzaklarınızı yanınızda götürmeniz gerekiyor. Bölge içinde kamp için belirli bir alan olmaksızın, bölge de seçmiş olduğunuz bir alanda kamp yapabilmeniz mümkündür. Unutmamanız gereken tek kural, ateş yakılmasına müsaade edilmemektedir.

İletişim bilgisi: 0312 207 5000

Dama Kamp Alanı – Esentepe Kamp Alanı

Enez ilçesine bağlı Karaincirli mevkiinde yer alan sahil yolu üzerinde hizmet vermektedir. Bölgenin kamp yapmak için uygun koşulları yer almaktadır. Bunlar arasında duş, şarj tesisi, tuvalet, sıcak su, elektrik, bahçei trekking parkuru, masa, yatak, çadır kamp alanı, sandalye, barbekü alanları, mangal alanları ve tüp imkanları yer almaktadır. Bu durum kamp tercihinde bulunacaklar için oldukça iyi olmasının yanı sıra, denize de yürüyüş mesafesinde olması bölgenin tercih edilmesini sağlayan önemli faktörlerdir. Bölge üzerinde kamp yapmak isteyenler için bölgenin alan müsaitliğini sorarak hareket etmenizi tavsiye ediyoruz.

İletişim bilgisi: 0533 722 6353

Denizatı Kamp Alanı

Denizatı Kamp Alanı
Denizatı kamp alanı, kamp tutkunlarını ziyarete bekliyor. Enez ilçesinde yer alan Karaincirli bölgesinde yer alan Denizatı kamp alanı, hem çadır kampı yapmak isteyenlere hem de bungalov kamp yapmak isteyenlere ev sahipliği yapıyor. Denize sıfır olan kamp tesisinde, çadır kamp alanı, bungalov kampı kiralaması, restoran, sıcak su, plaj alanı, masa, buzdolabı, mutfak, tuvalet, ocak, duş, nevresim, yatak, sandalte, mangal alanı ve barbekü alanları yer almaktadır.

İletişim bilgisi: 0542 216 8084

Dalyan Gölü Kamp Alanı

Dalyan Gölü Kamp Alanı

Enez ilçesine bağlı Gaziömerbey mevkinde yer alamktadır. Dalyan gölü çevresinde çadır kampı yapablir, piknik, bisiklet turları, manzara keyfi, fotoğraf safarisi, atv turları gibi bir çok aktiviteler de yer almaktadır. Bölgenin kamp yapmak isteyenler için en büyük handikabı, tuvalet, market, duş imkamı ve çeşme gibi bir çok benzeri kısım yer almamaktadır. Bu yüzden bölge de kamp yapmak isteyenler tedarikli ve kamp ekipmanlarıyla gitmelerini öneriyoruz.  Karavan kampı yapmak isteyenler manzaraya karşı karavanlarını park ederek muhteşem manzaranın keyfini çıkartabilirler.

Sultanniçe Sahil Kamp Alanı

Sultanniçe Sahil Kamp Alanı

Bölge için hem çadır kampı hem de karavan kampı yapmak uygundur. Etrafında sizi rahatsız edecek herhangi bir yer olmamaktadır. Bölge üzerinde bir kaç piknik masası ve barbekü alanı mevcut fakat yetersizdir. Bölgeye gidecek olanların mangal ve tüp götürmeleri gerekmektedir. Ayrıca bölgede ateş yakmak yasaktır. En büyük sorunlardan birisi de gölgelik bir alanın bulunmaması en büyük handikap olacaktır. Yürüyüş mesafesinde yer alan Sultaniçe Sahilinde market ve ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler mevcuttur. Bu yüzden kendi yiyecek ve içeceklerinizi temin ederek bölgeye gitmenizi tavsiye ediyorum. Tuvalet ve benzeri işlemlerinin yanı sıra elektrik ve sıcak su imkanlarını da çevrede hizmet vermekte olan tesislerden giderebilmeniz mümkündür.

Gülçavuş Sahili Kamp Alanı

Gülçavuş Sahili Kamp Alanı

Sultaniçe sahiline ve Gülçavuş sahil plajına yakın olan kamp alanında bir çok restoran ve kafeteryalar yer almaktadır. Bölge de tuvalet ve duş imkanları yer almamaktadır. Bu yüzden temel ihtiyaçlarınızı yakın olan restoran ve kafeteryalar üzerinde gerçekleştirebilirsiniz. Denizin keyfini doyasıya çıkartmak istiyorsanız, ayrıca sıkıntı yaşamak istemiyorsanız kamp ekipmanlarınız ile birlikte yemek ihtiyaçlarınızı karşılayacak malzemeler ile gitmeniz önerilir. Bulunan bölgede şemsiye ve şezlong bulunmadığı için yanınızda götürmeniz sizlere fayda sağlayacaktır.

Büyükevren Köyü Sahili Kamp Alanı

Büyükevren Köyü Sahili Kamp Alanı

Karavan kamp alanına uygun olmayan fakat çadır kampı tercihinde bulunacaklar için güzel bir ortam olan Büyükevren Köyü sahili kamp alanı yakınlarında temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak market ve restoran hizmetleri bulabilirsiniz. Bölge de ki en büyük sıkıntı duş, tuvalet ve benzeri işlemlerinizi karşılayacak alanların olmamasıdır. Bu sebeple bu ihtiyaçlarınızı yine yakın bölgede yer alan restoran ve kafeteryalara giderek bu sorunu çözebilmeniz mümkündür. Ayrıca bölgede ateş yakmanın yasak olduğunu da buradan belirtmek isterim.

Vakıf Plajı Kamp Alanı

Vakıf Plajı Kamp Alanı

Enez’in, Vakıf köyünde yer alan kamp alanıdır. Bölgede yer alan Beach tesisi üzerinde şezlong, şemsiye, duş, restoran ve tuvalet imkanı da yoktur. Rüzgarlı bir hava yapısına uygun olması sebebiyle denizin dalgalı olduğunu ifade etmemizde fayda var. Rüzgarın olmadığı dönemlerde denize girerek yüzme keyfini çıkartmanız mümkündür. Oldukça güzel manzaraya sahip olan bölge üzerinde kamp tercihinde bulunacakların, temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecek ekipman ve malzemeleriyle gitmeleri tavsiye edilir.

Sizlere bu yazımızda Enez bölgesinde yer alan kamp alanları ile ilgili listemizi paylaştık. Bölgede belirtmiş olduğumuz alanlar haricinde kamp alanları mevcutsa bizlere yorum olarak paylaşabilir, listeye eklenmesini isteyebilirler.

 

Bu makalemiz gibi daha bir çok kamp ve seyahat fikiri için Gezintide 1 Adam kanalını da ziyaret edebilir ve ilginizi çekiyorsa Adrasan Kamp Alanı isimli yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.

 

Can Güldür

Gezintide 1 Adam. Dünya'yı tek başına gezen, aynı zamanda kamp yapmayı ve seyahat etmeyi oldukça seven, gittiğim yerleri sadece gezmek için değil, aynı zamanda kültür seviyemi arttırmak için gezintide1adam'ım.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. edirnenin güzel kamp alanları fakat ihtiyaçları karşılamakta insan zorluk çekiyor. macera sevenler için ideal bir ortam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu