GEZİLECEK YERLERSEYAHAT

Zonguldak Gezilecek Yerler

Zonguldak Gezi Seyahat Rehberi

Zonguldak gezilecek yerler adlı yazımıza hoş geldiniz. Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi olan Zonguldak, Taş kömürü madenleriyle ünlü olmasının yanı sıra Liman çevresine yapılanmış şehir görünümüyle bir Avrupa hissi yaratan şehrimizdir. Doğal güzellikleriyle ve kendisine has yöresel hizmetleriyle adından sıklıkla bahsedilmesini sağlamaktadır.

Batı Karadenizin incisi olan aynı zamanda ticaret açısından ülkemizin kalkınan zenginliklerini sağlayan Zonguldak ili konumu gereği oldukça önemli bir ilimizdir. Yeşille mavinin ahengiyle buluşmuş huzura koşan yolun adı olarak benimsenmiş, şehrin her bir noktası paha biçilmez kültürel zenginliklerle donanmış bir ildir Zonguldak.

Zonguldak Gezilecek Yerler

Kara elmasın memleketi olarak bilinen, doğası ve tabiatını çömert bir şekilde sergileyen yapısı ve hava koşullarıyla diğer illerimizden ayrılan en büyük özelliğidir. Hal böyle olunca gezginlerin rotasının vazgeçilmez adreslerinden birisi oluyor Zonguldak. Özellikle dağlık yapısal alana bürünmesi, denize yakın konumlanmış bir şehir olan Zonguldak, sizleri unutulmaz bir gezi serüvenine davet ediyor.

Cehennemağzı Mağaraları

Hades’in ölüler ülkesi olarak ifade edilen Cehennemağzı Mağaraları, yan yana suralanmış 3 mağaradan oluşmaktadır. Hristiyanlığın ilk dönemlerinde ibadet yeri olarak kullanılmış olan bu mağaralar, Herkül’ün 12. görevini gerçekleştirmiş olduğu yer olarak Yunan mitolojisinde önemli bir yere sahiptir. Akustik açıdan oldukça elverişli olması sebebiyle konserlere de ev sahipliği yapmaktadır. Zonguldak Ereğli bölgesinde yer alan Cehennemağrı Mağaralarını mutlaka gezip görmeniz gereken yerlerden birisi olarak rotanıza eklemenizi tavsiye ediyorum.

Çitdere Tabiat Koruma Alanı

Doğada vakit geçirmeyi seviyorsanız, uzun yürüyüşler yaparak etrafın sizlere katmış olduğu huzurdan payınıza düşeni almak istiyorsanız mutlaka gitmeniz gereken yerlerden birisi de Çitdere tabiat koruma alanıdır. Piknik yapabileceğiniz, birbirinden güzel ağaç türleriyle kaplanmış, yeşile doyacağınız bir cennet bahçesi olarak ifade edilen bu yeri gezmeden öbür dünyaya göç etmek çok büyük eksiklik olacaktır.

Gökgöl Mağarası

Zonguldak Merkez bölgesinde yer alan Gökgöl mağarası, 3350 metrelik uzunluğuyla şehrin en büyük 2.nci, Türkiye’nin ise en büyük 10.ncu mağarasıdır. İç yapısında kalkerli ve kireçli yapının yeraltı sularıyla şekillenmesi sonucu ortaya çıkmış olan travertenler, sarkıtlar yer almaktadır. Doğal güzelliği ile görenlerine kendisine hayran bırakan Mağarayı ziyaret etmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Çayır Köyü Su Mağarası

Türkiye’de Mağara denildiği zaman akıllara ilk gelen il olan Zonguldak, bu konuda listenin başında yer alıyor. Doğal güzellikleriyle kendisine aşık bırakan Çayır Köyü Su Mağarası sizlere eşsiz bir deneyim yaşatacak. Varsayımlara göre bölgede var olan suyun çeşitli hastalıklara da iyi geldiği rivayet edilmektedir.

Harmankaya Şelaleleri

Doğa ile iç içe olmayı seven insanların biraz olsun şehir merkezinin o gürültüsünden uzaklaşıp kafa dinlemek için gitmiş olduğu adreslerden birisidir. Harmankaya Şelalesi, sizlere muhteşem panaromik manzara sunmaktadır. Ruhunuza kadar işleyen orman havası, muhteşem manzarası ve görsel şölenleriyle hafızalarınızı yenilemeye yetecektir.

Dirgine Çayı Rafting Parkuru

Oldukça popüler olan Yedigöller Milli parkı güzergahında bulunan Dirgine Çayı, maceraperest insanların rotasında yer almaktadır. Yeni heyecanlar arayanların maceraperest gezginlerin Dirgine çayı üzerinde bulunan rafting tesisleri yeni adresi diyebilirim. Her geçen gün daha da ünlenen yapısı, rafting tutkunu insanların ise yeni gözdesi Dirgine çayını mutlaka ziyaret edip bu maceraya tanıklık etmeli ve anın karelerini ölümsüzleştirmelisiniz.

Zonguldak Plajları

Yaz aylarında gerek yöre halkının, gerekse Yurtdışından gelen turistlerin oldukça ilgi göstermiş olduğu Zonguldak plajları, fazlasıyla dikkat çekmektedir. Gerek deniz dibinin kumsal, gerekse taşlık alanlarla çok farklı konseptlerle hizmetlere sunmuş olduğu bu plajlar sizlerin bir hayli ilgisini çekecek türden. Karadenizin hırçın denizini uysallaştıran Zonguldak şehri, ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatarak bol aktiviteli bir gün geçirmesini sağlıyor.

80km’yi aşkın kıyı şeritiyle bir çok doğal kumsal ve plaja ev sahipliği yapan Zonguldak, huzur dolu atmosfer yapısıyla sizler için iyi bir seçenek olacaktır. Masmavi denizin, muhteşem manzaralarla donanılmış olan etraf bölgeleriyle panaromik bir manzara eşliğinde dinlenmenize ev sahipliği yapıyor.

Zonguldak’ta Gezebileceğiniz Tarihi Yerler

Doğası gibi tarihi ile de ön planda yer alan Zonguldak, eşsiz bir tarih birikimini ziyaretçilerine sergilemekte. Zonguldak bölgesine tatil amaçlı gitmeyi planlıyorsanız, mutlaka bu tarihi yakından takip etmenizi öneriyoruz. Kültürel yapısı, tarihi, eşsiz yöresel yemekleriyle keyifli zaman dilimleri sizleri bekliyor olacak. Zonguldak bölgesinde gezip görülecek yerlerin başında ise Uzun Mehmet Anıtı ve Zonguldak Maden Müzesi olduğunu buradan yazımıza ekleyerek devam edelim.

Tarih açıdan oldukça eski olan M.Ö 3.yy’da ticari gemileri gözetlemek amacıyla kurulmuş fakat günümüzde hala kalıntıları bulunan Filyos kalesi, listenizde muhakkak yer almalı. Zonguldak’ın parisi niteliğinde gösterilen bir Avrupa’yi ilçesi Ereğli. Muhteşem şehir yapılandırması, kendisine hayran bırakan sahil bölgesi ve müzesi. 19 yy’da Halil Paşa Karamanoğlu tarafında yaptırılan Halil Paşa Konağı, her yıl yüzbinlerce kişinin ziyaret akınına uğramaktadır. Görenleri tarihe bir yolculuğa çıkartan bu yapıt kesinlikle gezip görülmesi gereken yerlerin başında yer alıyor. Eski çağlara açılmış olan kapısı Filyos bölgesi ziyaretinizde muhakkak uğramanızı şiddetle tavsiye ettiğim Tieion Antik kenti. Üç kemerli bir duvar ve harabe şeklinde ki tapınak size farklı izlenimler yaratacak.

Bu destinasyon yazımız gibi daha birçok gezi ve tatil fikri için instagram’da Gezintide1Adam kanalını da ziyaret edebilir ve ilginizi çekiyorsa Trakya’da Gezilecek Yerler isimli destinasyon yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.

 

Özgür Soylu

Üniversite de başlamış olduğum kamp hayatıma yeni bir boyut getirerek doğa yürüyüşlerine kendini adamış gezgin1adamım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu