ÇADIR

Kamp Çadırı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kamp Çadırı Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Kamp Çadırı alırken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili hazırladığımız yazıya hoş geldiniz. Başlatmış olduğumuz bu yeni projeyle birlikte sizlere merhaba diliyoruz. Sözü daha fazla uzatmadan kamp ve kamp hayatı ile ilgili hazırlayacağımız web sitemiz üzerinde ki ilk konumuz Kamp çadırı alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Sorusunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bildiğiniz üzere Kamp çadırı seçerken bir çok farklı materyaller söz konusudur. Bunların en başında bütçe konusu, sonra ki konuda doğa konumuna elverişli olup olmadığıdır.

Bütçe konusu üzerinde yoğunlaştığımız zaman herkesin durumu iyi olamayabiliyor. Bu yüzden ekonomik fiyatlar üzerinden kamp çadırı almak isteyenler olabiliyor. Günümüz şartlarının enflasyon ile boğuşması ne yazık ki fiyatların haddinden fazla artmasına yol açmış bu da ister istemez, bütçe sıkıntısını ortaya çıkartmıştır. Durumu iyi olanlar ise, en iyi ve en kaliteli kamp çadırını almaya çalışıyor.

Her iki konum içerisinde ortak keşişen en önemli husus kamp çadırının özellikleri olacaktır. Peki kaçp çadırı özellikleri nedir? Ne değildir? Şeklinde kafanızı işgal eden sorularla karşılaştığınızı biliyor, bizlerde buna açıklık getiriyoruz.

Kamp Çadırı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu sorunun cevabı olarak verebileceğimiz ilk cevap hangi mevsimler üzerinde kullanılacağı olacaktır. Çadırın kaç kişilik konaklama imkanı sunduğu, malzemeleri ve sağlık koşullarına uygun olup olmadığı en önemli etkenlerden birisidir.

Özellikle çadırın kullanılacağı mevsim, çadır seçimi üzerinde oldukça önemlidir. Doğa yürüyüşü yapan ve uzun süreli kamp tercihinde bulunan kişiler için Husky ve Quechua marka dört mevsim kamp çadırlarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca kamp çadırı alırken çadırın yağmurluğunun olması son derece önemlidir. İlk defa çadır almak isteyenler içinde tercihlerinin çift kişilik çadır almaları onlar için iyi olacaktır. Buraya kadar tamam diyorsanız, en önemli konuya geliyorum. Bu işin püf noktası, çadırın ağırlığıdır arkadaşlar. Sonuç itibariyle gideceğiniz yerler yani konaklamaya yapacağınız alanlara kadar bu çadırı taşımak zorundasınız. Bu yüzden çadır seçimlerinde dikkat edilmesi en önemli konuların başında çadır ve ekipman ağırlığının önemi olmalıdır. Bildiğiniz üzere çadır ekipmanları genel olarak ip, kılıf ve kazık üzerinden oluışmaktadır. Çadır özelliğine geldiğimizde polyester veya pamuk yapımı olduğunu da göreceksiniz. Özellikle pamuk yapımı olan çadırların yağmur görmesiyle birlikte ağırlığının fazlasıyla katlanacağını bilmeli ve seçim yaparken buna dikkat etmelisiniz. Ağırlaşan yükün taşıması da bir o kadar zor olacaktır.

Profesyonelliğe İlk Adım

İlk kamp deneyiminiz başarılı olmayabilir. Aksine çok başarılı da olabilir. Kesinlikle aldırış etmeyin. Pişman olup bırakmanızı da tavsiye etmem. Unutmayın, ilk deneyim başarmanın sadece yarısıdır. Bu deneyim profesyonelliğe atmış olduğunuz ilk adım olacaktır.

Konuyla ilgili eksik vermiş olduğumuz bilgiler varsa, konu başlığı altından bizlere yorum olarak iletebilir, bizlerde mevcut eksikliklerimizi konuya ilave ederek düzeltebiliriz.

Kampalani.Org olarak profesyonelliğe atmış olduğunuz kamp hayatınızda sizlere başarılar diliyoruz.

 

Can Güldür

Gezintide 1 Adam. Dünya'yı tek başına gezen, aynı zamanda kamp yapmayı ve seyahat etmeyi oldukça seven, gittiğim yerleri sadece gezmek için değil, aynı zamanda kültür seviyemi arttırmak için gezintide1adam'ım.

2 Yorum

  1. Oldukça faydalı bir yazı olmuş. Benim daha önce yaptığım bir hata oamuk secimli çadır alıp sonradan onu tasimak olmuştu. Kesinlikle çadır almadan hangi mevsimde kullanılacağına ve kullanışlı olup olmadigi konusunda bilgi alarak alışveriş yapmanızı öneriyorum

    1. evet yorumunuza katılıyorum. kamp çadırı seçmek, hangi ürünü almak, mevsimsel donanımlara uygun olması oldukça önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu