BLOG

Almanya Vize Başvuru Sistemi Değişti

Seyahat Edeceklerin Dikkatine - Almanya Vize Başvurusunda Değişiklik

Almanya vize başvuru sistemi değişti. Schengen vizesiyle büyük sorun yaşan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için, Almanya Büyükelçiliğinden yeni haber geldi. Almanya Federal Cumhuriyet Büyükelçiliği resmi hesaplarından yapmış oldukları duyuruya göre, Almanya vize başvurusunda yenilikler ve değişiklikler yapıldı. Yeni sistem üzerinde, vize randevularının kolaşlaştırıldığı ifade edildi.

Almanya Büyükelçiliğinden Açıklama

Schengen vize başvurusu yapan kişilerin Almanya’da dahil olmak üzere Avrupa ülkelerine seyahat amaçlı gitmek için randevu işlemlerinde uzun süre bekleme işlemlerine maruz kalıyordu. Bu da ciddi sorunlara neden olmak ile birlikte randevu işlemlerinin karaborsa’ya düştüğü de ifade edilmişti.

Geçtiğimiz aylarda Almanya hükümeti, başvuru işlemlerinde yeni sisteme geçeceklerini ifade etmişti. Bu konu üzerinde de Türk basını üzerinde değerlendirmeler de bulunan Almanya hükümeti, Büyükelçiliği yetkililerin randevu ve süreçlerini 18 Mart 2024 tarihinde yeni sisteme başlayacaklarını ifade etmişlerdi. Bu süreyi daha da erkene çekerek 5 Mart 2024 tarihinde yaptıkları açıklamalar ile Almanya vize başvuru sisteminin değiştiğini ifade ettiler.

schengen vizesi

Almanya Vize Başvurusunda İki Aşamalı Süreç Başladı

Almanya Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamaya göre yeni bir döneme geçildiğini ifade ettiler. Almanya için Schengen bize başvurusunda bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 5 Mart 2024 tarihinden itibaren iki aşamalı başvuru süreci kapmasına dahil edilecekleri ifade edildi.

İlk Önce Kayıt Yaptırılması Gerekiyor

Almanya Schengen vizesi başvuru yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Almanya yurtdışı temsilciliklerine ait resmi siteleri üzerinden kayıt yaptırmaları gerekiyor. Kayıt işleminin oluşturulmasının ardından, vize randevularının kronolojik sıraya göre belirleneceği ifade edildi. Almanya Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamaya göre yeni sistem sayesinde, ücretsiz randevu alma işleminin ortadan kaldırıldığını da dile getirdiler.

Başvuru işleminin ardından, sürecin aynı şekilde devam ettiği belirtildi. Daha önceden olduğu gibi, vize başvuruları, randevu kayıtları Alman hizmet sağlayıcısı olan iDATA üzerinden düzenlenmesi devam edilecek. Randevu bekleme listesi istenildiğinde de ücretsiz olarak ekleme işlemi yapabilecek. Fakat vize randevusu iDATA üzerinden yönlendirelerek, e-mail üzerinden teyit edilecek ve hizmet ücreti ödemesinin de 48 saatlik süreye düşürüldüğü ifade edildi.

Almanya Büyükelçiliği’nin Açıklaması

Almanya vize başvuru süreçleri değişti ve konu hakkında açıklama yapan Büyükelçiliği duyurusu; Almanya’nın Türkiye Cumhuriyetinde yer alan dış temsilcilikleri 5 Mart 2024 tarihinden itibaren vize randevusunun sistemini değiştirip, randevuların bekleme listesi uygulamaya koymaktadır; şeklinde ifade edildi.

iDATA’nın Açıklaması

Almanya Büyükelçiliğinin yapmış olduğu açıklamalarda bulunan hizmet sağlayıcısı iDATA’nın resmi internet sitesi üzerinden yapmış olduğu açıklama alt kısımda ki gibidir.

Kısa süreli seyahatlerde geçerli olacak Schengen vizesi randevu sisteminde ki değişiklik, 18 Mart 2024 tarihinden itibaren değiştirilecek olup, yeni kayıt sistemininde 5 Mart 2024 tarihinden itibaren aktif olacaktır.

Bu makalemiz gibi daha bir çok kamp ve seyahat fikiri için Gezintide 1 Adam kanalını da ziyaret edebilir ve ilginizi çekiyorsa Küba’ya Vize Gerekiyor mu? isimli yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.

Can Güldür

Gezintide 1 Adam. Dünya'yı tek başına gezen, aynı zamanda kamp yapmayı ve seyahat etmeyi oldukça seven, gittiğim yerleri sadece gezmek için değil, aynı zamanda kültür seviyemi arttırmak için gezintide1adam'ım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu