GEZİLECEK YERLER

Niğde Gezilecek Yerler

Niğde’de Gezilecek En Güzel Yerler

Niğde Gezilecek Yerler adlı destinasyon yazımıza hoş geldiniz. Niğde’nin geçmişi oldukça köklü bir medeniyete ev sahipliği yapmaktadır. Bu topraklar farklı medeniyetleri ağırlamış bağrına basmıştır. Farklı dönemler, yaşantılar ve inançları gözlemleyecek, daha da önemi günümüze kadar bırakılmış olan bu miraslara Niğde gezisi sırasında tanıklık edeceksiniz. Niğde’nin bu tarihi açıdan zenginliklerini keşfetmek için her yıl yüzbinlerce turist bölgeyi ziyaret etmektedir. Sizler de Niğde bölgesini ziyaret etmek istiyorsanız kesinlikle alt kısımda sizler için hazırladığımız bölgeleri muhakkak ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Niğde Gezilecek Yerler

Niğde Kalesi

Niğde Gezilecek yerlerin başında Niğde kalesi geliyor. Hem şehrin tarihine tanıklık ediyor olacaksınız, hem de şehre kuşbaşı bakarak muhteşem manzarayı selamlayacaksınız. Eski dönemlerden günümüze kadar ayakta kalabilmiş olan Niğde kalesi, Dünya Kültür Geçici Miras Listesinde de yer almaktadır.

Niğde Müzesi

Niğde’ye gezmek amaçlı gelip, Niğde Müzesine uğramadan ayrılmak çok büyük eksiklik olacaktır. Müze de birbirinden farklı eserler yer almaktadır. Bölge de yapılan arkeologların kazı sırasında buldukları eserler yer almaktadır. 6 teşhir salonu bulunan Niğde Müzesine girişler ücretlidir. Niğde Müzesi, Sabah 08:00 – 17:00 saatleri arasında faaliyet göstermektedir.

Alaeddin Cami

1223 yılında Niğde Beylerinden Ziynettin Beşare tarafından yaptırılmıştır. Kitabesine baktığımız zaman Sıddık ve Gazi kardeşlerin mimarisi olduğu ortaya çıkıyor. Cami inşaatından sorumlu olan bu kişiler mimari dokunuşlarıyla camiyi farklı bir esere bürümüş. En büyük özelliği, güneş ışığının vurmasıyla birlikte Taçlı Kadın başı silüeti farklı bir ambiyansa sebep oluyor. Söylenilenlere göre Niğde Sancak beyine aşık olan Caminin ustası, evlenemeyeceğini bildiği halde kapı süslemesi olarak taşa duygularını aktararak ortaya çıkartmış olduğu bu eser günümüzde en çok ziyaret edilen Camilerin başında yer almasına sebep oluyor.

Sungurbey Cami

Niğde Gezilecek yerler dediğimiz zaman aklımıza gelen bir diğer rota da Sungurbey Cami oluyor. İlhanlılar dönemine Vali Sungur Bey tarafından yaptırılan Cami, inşa tarihinin tam olarak bilinmiyor olsa da 1316-35 yılları arasında yapıldığı öngörülmektedir. Niğde’ye yolunuz düştüyse kesinlikle uğramanızı tavsiye ettiğim bölgelerden birisidir.

Tyana Antik Kenti

Niğde için yazımızın başında da ifade etmiştik. Oldukça köklü bir geçmişe sahip. Bu köklü geçmişin içerisinde yer alan ve Niğde bölgesinin gezginler tarafından rota adresi olarak gösterilen yerlerden birisi de Tyana Antik kenti geliyor. Roma döneminde Güney Kapadokya Krallığının başkentliğini yaptığı yer. Günümüze kadar ayakta kalabilmiş Antik kentlerden birisi olarak karşımıza çıkan Tyana Antik kentini muhakkak ziyaret etmeli ve tarihin en belirgin belirtilerini burada keşfetmelisiniz.

Roma Havuzu

Niğde bölgesine yakın yerlerden birisiyle gezi turumuza devam ediyoruz. Niğde’nin Bor ilçesinde yer alan Roma havuzu, gezip görülmesi gereken yerlerin başında yer alıyor. Havuz altında kaynayan suyun, su kemerleri aracılığı ile Tyana Antik kentine ulaştırılması da bu şekilde sağlanıyormuş. Tyana Antik kentini ziyaret ettiyseniz, sırada ki rotanız kesinlikle Roma havuzu olmalıdır diye düşünüyorum.

Gümüşler Manastırı

Oldukça büyük bir kaya kitlesi içine oyularak bir manastıra çevrilen Gümüşler Manastırı, Bizans saatının anadolu üzerinde var olan en güzel ve en iyi eserlerinden birisidir diyebilirim. Arkeoloji sit alanı olarak koruma altında bulunan Gümüşler Manastırı, üzerinde ki duvarlarda var olan freskler de oldukça dikkat çekmektedir. Niğde’yi ziyaret listesine alan kişi/kişilerin muhakkak bölgeyi ziyaret etmeleri tavsiye ediliyor.

Sizler için Niğde bölgesinde yer alan ve mutlaka tarihi açıdan da gezilmesi gereken yerler hakkında kısaca bilgiler aktarmaya çalıştık. Tekrar ifade etmek gerekirse, bölgenin tarihi açıdan pek çok esere ev sahipliği yapması, seyahatseverlerin ve turistlerin ilgisini çekiyor.

Bu destinasyon yazımız gibi daha birçok gezi ve tatil fikri için instagram’da gezintide1adam kanalını da ziyaret edebilir ve ilginizi çekiyorsa Yozgat Gezilecek Yerler isimli destinasyon yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.

Can Güldür

Gezintide 1 Adam. Dünya'yı tek başına gezen, aynı zamanda kamp yapmayı ve seyahat etmeyi oldukça seven, gittiğim yerleri sadece gezmek için değil, aynı zamanda kültür seviyemi arttırmak için gezintide1adam'ım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Niğde Gezilecek Yerler konusunda kale, müze, cami gibi tarihi yerler hakkında detaylı bilgiler vermişsiniz. Ancak yeme-içme, konaklama gibi konulara da değinmek faydalı olabilir miydi? Bunu düşünerek yazınızı okudum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu