GEZİLECEK YERLERSEYAHAT

Kırıkkale Gezilecek Yerler

Kırıkkale'de Gezip Görülecek En Güzel Yerler

Kırıkkale Gezilecek Yerler destinasyon yazımıza hoş geldiniz. Sizler için hazırladığımız Kırıkkale gezip görülecek yerler adlı yazımızda bölge üzerinde ki en güzel yerleri hazırladık. İşte Kırıkkale bölgesinin incileri sizlerle.

Kırıkkale Gezilecek Yerler

Kırıkkale bölgemiz gerek merkezi, gerekse ilçeleri de kültürel zenginliğe sahip olan ve bu zenginlikleriyle turistlerin ilgisini çekebilmiş ve her yıl yüzbinlerce yerli yabancı insanı kentine ziyaret çekmesiyle bilinmektedir. İşte muhteşem şehirlerimizden Kırıkkale’nin mutlaka gezip görülmesi gereken yerler alt kısımda ki gibidir.

Sulu Mağara

Kırıkkale Sulu Mağara

Kırıkkale’nin, Keskin ilçesinde yer almaktadır. Bu mağara son zamanlar da turizme kazandırılmış olan yerlerden birisidir. Mağara’nın bulunduğu konum gereği, oluşturmuş olduğu güzellikler sayesinde şehrin önemli yapılarından birisidir. Yerli, yabancı bir çok turistin ziyaret etmek istediği yerlerden birisi olmasının yanı sıra yarı yapay yarı doğal yapısıyla görenlerini büyülemektedir.

Ballı Camii ve Türbesi

Kırıkkale Ballı Camii ve Türbesi

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde yer almakta ve yöre halkı tarafından oldukça önemli bir eserdir. 1121 yılında inşa edilmiş olan bu caminin kim tarafından yapıldığı bilinmemektedir. Mimarisi, Selçuklu döneminden kalma olduğu tahmin ediliyor. Cami tavanında ki işçilik görenlerin oldukça dikkatini çekmektedir. Mutlaka gezip görülmesi gereken yerlerden birisidir.

Kırıkkale Tarihi Evler

Kırıkkale Tarihi Evler

Merkez bölgesinde bir çok tarihi evle karşılaşabilmeniz mümkündür. 1500’lü yıllardan günümüze kadar gelmeyi başarmış olan bu evler, gerek mimari dokusu, gerekse tarihiyle görenleri büyülemeye devam ediyor. Sizlerde böylesi güzel tarih kokan evleri ziyaret ederek, o anlara tanıklık edebilirsiniz.

Çeşnigir Köprüsü

Kırıkkale Çeşnigir Köprüsü

Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde yer almaktadır. Kızılırmak üzerine yapılmış olan tarihi köprülerimizden birisidir. 13.yy da yapıldığı tahmin edilen köprünün Selçuklu döneminde inşa edildiği düşünülmektedir. 1402 yılında yapılan, Ankara savaşı sırasında Timur ordusunun üzerinden geçmiş olduğu rivayetler arasında yer almaktadır. Zaman içerisinde hasar görmüş, onarılmış ve son olarak Mimar Sinan’ın yeniden imar edilmesiyle bilinmektedir. Tarihin ayak izlerinin yer aldığı bu köprü, Ülkemizin zenginlikleri arasında yer almaktadır.

Koçubaba Cami ve Türbesi

Koçubaba Cami ve Türbesi

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde yer almaktadır. Türk ve Bektaşi Şeyhi sayılmakta olan Koçu Baba’ya ait olan bu cami, 15.yy da inşa edilmiş, günümüze kadar pek çok kez onarımdan geçmiştir. Yöre halkının ve turistlerin oldukça ilgisini çeken Koçu baba Cami, şehrin en çok ziyaret çeken yerlerinden birisisidir.

Konak

Konak

Kırıkkale’nin Balışeyh bölgesinde yer alan Konak, zemin artı bir kaç görünümündedir. Ahşap bir iskeleti bulunan konağın, bağdadi örgülü ve kerpiç sıvalardan yapıldığı bilinmektedir. Keskin ilçesinde yer alan Rahmin Beyin evi de konak türünde olup, bu iki konağın da pek çok turist tarafından ilgi odağı olduğu ifade edilmektedir. Mimari dokunuşlarıyla büyüleyen yapısıyla sizlerin de kesinlikle ziyaret etmenizi istediğim yerlerden birisi olduğunu ifade edebilirim.

Karaahmetli Tabiat Parkı

Karaahmetli Tabiat Parkı

Ülkemizin en büyük zenginliklerinden birisidir. Doğal güzellik ve huzur bulmak isteyenlerin tek adresi olan yöre halkın vazgeçilmez yerlerinden birisi Karaahmetli Tabiat parkı. 2009 yılında sit alanı olmuş olan bu yerde sizleri huzur, sevgi ve büyüleyici manzara bekliyor olacak.

Silah Sanayi Müzesi

2. Dünya savaşında İstanbul tophane bölgesinde yer alan silahların bu bölgeye geldiği bilinmektedir. Müze de yaklaşık 229 eser bulunuyor. Sizleri alıp o eski dönemlere götürecek olan bu eserler, geçmişimizi bize anlatan en güzel yerlerden birisidir.

Ceritkale Kaya Mezarları

Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde bulunan Ceritkale köyünde yer almaktadır. İlçenin en eski yerleşim alanlarından birisi olmaktadır. Kayalara oyulmuş olan mezarların bulunduğu bölgede, Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen bu mezarlar, turistlerin oldukça dikkatini çekmeyi başarmıştır. Eğer tarih ve böylesine farklı bir oluşumu ziyaret etmek istiyorsanız, Ceritkale Kaya Mezarları sizleri yerinde bekliyor olacak.

Saymış olduğumuz yerler Kırıkkale’nin en çok tercih edilen bölgeleri ve en çok ziyaret edilen yerlerinden birisidir. Ayrıca bunların dışında da gezip görebileceğiniz yerler alt kısımda ki gibidir.

  • Hasandere Cami ve Türbesi
  • Kozlu Yöresi Antik Kenti
  • Şeyh Şamil Cami ve Türbesi
  • Haydar Sultan Cami ve Türbesi
  • Celal Bayar Parkı
  • Kırıkkale Nur Cami

Bu destinasyon yazımız gibi daha birçok gezi ve tatil fikri için instagram’da Gezintide1adam kanalını da ziyaret edebilir ve ilginizi çekiyorsa Yozgat Gezilecek En Güzel yerler isimli destinasyon yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.

Can Güldür

Gezintide 1 Adam. Dünya'yı tek başına gezen, aynı zamanda kamp yapmayı ve seyahat etmeyi oldukça seven, gittiğim yerleri sadece gezmek için değil, aynı zamanda kültür seviyemi arttırmak için gezintide1adam'ım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu