Uludağ Milli Parkı giriş ücreti 2024 yılında ne kadar pek çok kişi tarafında merak edilmektedir. Bu sorunun yanıtı nasıl gittiğinize göre farklılık göstermektedir. Genel anlamda araçlı, araçsız ya da farklı durumlarda fiyatları şöyledir:
- Çadır kurma: 100 TL
- Araçsız kişi başı fiyatı: 20 TL
- Motosiklet: 40 TL
- Karavan: 150 TL
- Minibüs: 180 TL
- Midibüs: 300 TL
- Otobüs: 600 TL
- Otomobil: 60 TL
Uludağ Milli Parkı giriş ücreti 2024 fiyatları genel anlamda bu şekilde görünmektedir. Ancak fiyatların farklılık gösterebileceği ve zaman içerisinde değişebileceği unutulmamalıdır.
Bu Başlıkta Neler Var?
Uludağ Milli Parkta Ne Yapılır?
Bursa’nın 36 kilometre güneyinde konumlanmış olan ve kentin sembolik unsurlarından biri olan Uludağ, 2 bin 543 metre yüksekliğiyle ülkemizin önde gelen kış sporları merkezlerinden biridir. 1961 yılında Milli Park ilan edilen Uludağ, eşsiz güzellikleri, zengin flora ve faunasıyla dikkat çekmektedir.
Bu muazzam doğa alanı, sadece kış turizmi için değil, aynı zamanda yaz aylarında kampçılık, trekking ve günübirlik piknik gibi etkinliklere de olanak sağlamaktadır. Uludağ Milli Parkta ne yapılır bu bakımdan pek çok olanak sunmaktadır. Uludağ’ın bu çeşitliliği, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Bu özellikleriyle Uludağ, dört mevsim boyunca turizme hizmet veren benzersiz bir doğaya sahip bir milli parktır.
Alanda en yaygın faaliye, 1933 yılından bu yana gerçekleştirilen kayak turizmidir. Toplamda 9’u telesiyej, 14’ü teleski ve biri gondol olmak üzere 24 mekanik tesis bulunmaktadır. Ayrıca kayak merkezinde toplam uzunluğu 35 km’ye ulaşan 31 farklı pist mevcuttur. 2017 yılından itibaren kayak tesisleri Milli Park içindeki otel sahipleri tarafından kurulan Uludağ A.Ş. tarafından işletilmektedir. Milli Park içinde ayrıca,
- Yürüyüş
- Trekking
- Tırmanış
- Dağcılık
- Kanyoning
- Kar yürüyüşü gibi rekreasyon faaliyetleri de gerçekleştirilmektedir.
Milli Park, Bursa şehrine yakınlığına ek olarak, park ile etkileşimde bulunan 7 kırsal yerleşimi içermektedir. Kirazlı, Süleymaniye, Soğukpınar, Bağlı, Hüseyinalan, Alaçam ve Saitabat yerleşimleri Büyükşehir yasasıyla köyden mahalle statüsüne geçmiştir. Bu yerleşimlerin geçim kaynakları, bir kısmı Uludağ Milli Parkı sınırları içinde tarım, ormancılık ve arıcılık gibi faaliyetleri içermektedir.
Uludağ Milli Parkı Doğal Mı?
Uludağ Milli Parkı, Bursa’nın güney ve güneydoğu tarafında 13.024 hektarlık bir alanda yer almaktadır. Buraya ulaşım, karayolu ve teleferik vasıtasıyla kolay bir şekilde sağlanmaktadır. Dağın Kuzey ve Güney yamaçlarında bulunan pek çok patika sayesinde park içindeki vadilere ve tepelere ulaşım mümkündür. Uludağ Milli Parkı doğal mı özellikle doğal yerleri ziyaret etmek isteyenler tarafından sorulmaktadır. Bölge eşsiz doğası ile pek çok güzelliğe sahiptir.
Uludağ’da 1933 yılından beri kayak yapılmaktadır. Ülkemizin en önemli kış sporları ve kayak merkezi konumundaki Uludağ’da, karla kaplı gün sayısı yılda 150 günü aşmaktadır. Küresel çapta ün kazanmış Uludağ kayak pistleri, Fatintepe ve Kuşakkaya tepelerinin üzerine yer almaktadır. Uludağ Kayak Merkezi, I. ve II. Gelişim Bölgeleri olmak üzere iki ayrı bölgeden oluşmaktadır.
Uludağ Milli Park Market Var Mı?
Uludağ Milli Parkı pek çok imkana sahiptir. Özellikle ilk kez gidecek olanlar, marketlerin olup olmadığını da sorabilmektedir. Uludağ’da uzun yıllardır oteller çevresinde birkaç bakkal bulunmaktadır. Ayrıca hizmete giren Kurbağa Kaya teleferik istasyonu içinde faaliyet gösteren Uludağ Migros Market, şehir içi fiyatlarla alışveriş yapma imkanı sunmaktadır.
Uludağ Milli Park Nasıl Gidilir?
Uludağ Milli Parkı ulaşım özel araçlar ya da dolmuşlar ile yapılabilmektedir. İnkaya Köy Yolu ile özel araç ile ulaşım yapılabilmektedir. Dolmuşlar ise Bursa il merkezinden hareket etmektedir.
Bu destinasyon yazımız gibi daha birçok gezi ve tatil fikri için instagram’da Gezintide1Adam kanalını da ziyaret edebilir ve ilginizi çekiyorsa Zonguldak Gezilecek Yerler isimli destinasyon yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.