BLOG

İngiltere Vize Randevusu Kaç Gün Sonraya Veriliyor?

İngiltere Vize Randevusu

İngiltere Vize Randevusu yazımıza hoş geldiniz. İnsanlar yurt dışında tatil yapmak istediklerinde ilk olarak vize almaları gerekmektedir. Tabii ki vize başvurusu da insanlar tarafından merak edilen konulardan birisi olmaktadır. İnsanlar tabii ki vize almadan yurt dışına çıkamamaktadır. Bu yüzden bir tatil planı yaparken ve gerekli olan rezervasyonları yaptırırken insanlar mutlaka vize alma sürecini de göz önünde bulundurmak zorundadır. Bu yüzden sorulan sorulardan birisi de İngiltere vize randevusu kaç gün sonraya veriliyor sorusu olmaktadır. Tabii ki insanlar bu konuyu merak etmektedir. Bu tür süreler tabii ki farlılık gösterdiği için insanlar da bir plan yapmak için bu süreleri araştırmaktadır. Vize randevusu kadar vizenin gelme süreci de insanlar tarafından merak edilen konulardan birisidir.

Vize Randevusu Kaç Günde Gelir?

Bu konuda maalesef tam olarak net bir tarih vermemiz mümkün değildir. Bu tür süreçler başvuru yaptığınız zamana ve yoğunluğa göre farklılık gösterebilmektedir. Bu noktada sizlere sabit bir zaman vermemiz de mümkün olmamaktadır. İngiltere vize randevusu kaç gün sonraya veriliyor sorusuna tahmini cevaplar vermek gerekmektedir. Geçmiş randevulara baktığımızda ortalama olarak 15 gün içerisinde randevu verildiğini görmekteyiz.

Ortalama olarak 15 gün sonrası için randevu almanız mümkün olmaktadır. Fakat bu konuda belirtiğimiz gibi yoğunluğa ve başvuru yaptığınız döneme göre süreler farklılık göstermektedir. Yoğunluğa göre bu sürenin 30 ila 90 gün arasına kadar çıktığı da olabilmektedir. Bu yüzden bir tatil planı yaptığınızda vize almak için ne kadar erken başvuru yaparsanız sizin için o kadar iyi olacaktır. Tatil planı yaptığınız zamana vize başvurunuz yetişmez ise bu durumda yurt dışına çıkmanız mümkün olmayacaktır. Bu yüzden mutlaka planlarınızı yaparken vize almayı da hesaba katmayı unutmayın.

Vize randevuları ile ilgili olarak tabii ki yaz aylarında daha çok başvuru olmaktadır. Bu da randevu sürelerini uzatmaktadır. Eğer yaz için bir tatil planı yapıyorsanız yaz tatiline bırakmadan vize için de başvurunuzu yapmanız faydanıza olacaktır. Herkesin başvuru yaptığı dönemlere kalmadan başvuru yapmanız daha erken randevu almanızı sağlayacaktır. Bu tür küçük detaylara dikkat etmek ve vize başvurunuzu olabildiğince erken bir dönemde yapmak hızlı bir şekilde vize almanızı sağlayacaktır. Tabii ki randevunuza giderken tüm belgelerinizi eksiksiz olarak götürmeniz de bu konuda sizler için büyük bir avantaj olmaktadır.

Vize Kaç Günde Çıkar?

İngiltere vize randevusu kaç gün sonraya veriliyor sorusundan sonra en çok gelen sorulardan birisi de tabii ki vizenin kaç günde çıkacağı olmaktadır. Vize başvurusu yapıp randevu aldığınızda tabii ki vize başvurunuz kabul edilse bile anında sizlere vize verilmemektedir. Bu da bir süreç almaktadır. Vizenizin sizlere gelmesi ortalama olarak bir hafta sürmektedir. Yine bu sürede 15 güne kadar çıkabilmektedir. Tatil planı yaparken sadece randevu için geçecek süreyi değil aynı zamanda vizenizin gelmesi için geçecek süreyi de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Vize başvurunuzun kesin olarak kabul edileceğinin garantisi de bulunmamaktadır. Maalesef vize başvurunuzun ret edilme ihtimali de bulunmaktadır. Bu da vize alma sürecinizi uzatacaktır. Bir plan yaparken de bu tür uzamaları da göz önünde bulundurmanızı gerektirmektedir. Aksi halde yaptığınız randevuları iptal etmeniz ve bir miktar paranızı da bu randevu iptali sırasında yakmanıza neden olacaktır.

Bu yüzden olabildiğince tatil planınıza uzak bir zamanda gerekli olan başvuruları yapmanız faydanıza olacaktır. Özellikle ret almanız durumunda tekrar başvuru yapmanız ve eksikliklerinizi gidererek vizenizi almanız mümkün olacaktır. Eğer tatil sürecinize çok az bir süre kala başvuru yaparsanız bu gibi olumsuz durumlarda maalesef vize almanız da tatilinize zamanında gitmeniz de mümkün olmayacaktır.

Vize Başvurusu Ret Edilirse Ne Olur?

İngiltere vize randevusu kaç gün sonraya veriliyor sorusundan sonra en çok merak edilenlerden birisi de tabii ki vize başvurusunun ret edilmesi durumunda ne tür bir süreç olacağı olmaktadır. Maalesef en istenmeyen durumların başında bu gelmektedir. Vize başvurunuzun ret edilmesi durumunda süreç maalesef uzamaktadır. Vize başvurunuz ret edildiğinde karşınızda iki ihtimal bulunmaktadır. Bunlardan birisi ret edilen vizeniz için itiraz dilekçesi yazmak olacaktır. Tabii ki bu süreci çok fazla uzatmaktadır.

Dilekçenize cevap verilmesi 3 aya kadar uzayabilmektedir. Tabii ki verdiğiniz dilekçe haklı olarak görülürse vizeniz onaylanmaktadır. Fakat hızlı bir şekilde vize almak ve itiraz etmekle uğraşmak istemezseniz bu durumda tekrar başvuru yapmanız da mümkündür. Önceki vize başvurunuzda olduğu gibi tekrar gerekli olan belgeleri toplamanız ve başvuru yapmanız da mümkündür. Özellikle zaman ile ilgili sıkıntınız olduğunda bu yöntem çok daha etkili bir yöntem olmaktadır. Tabii ki burada ret edilme başvurunuzu da göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Mutlaka ret edilme nedeniniz ile ilgili önlemleri almalısınız. Örnek olarak eksik bir belgeden dolayı başvurunuz ret edildi ise mutlaka eksik olan belgeyi tamamladıktan sonra tekrar başvuru yapmalısınız.

Özgür Soylu

Üniversite de başlamış olduğum kamp hayatıma yeni bir boyut getirerek doğa yürüyüşlerine kendini adamış gezgin1adamım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu