GEZİLECEK YERLER

Çamlıdere Gezilecek Yerler

En Güzel Çamlıdere Gezilecek Yerleri

Ankara’ya geldiğiniz zaman burada gezip görmeniz tavsiye edilen pek çok adres vardır. Çamlıdere de onlardan bir tanesi olup Çamlıdere gezilecek yerler listesine pek çok yer mevcuttur. Söz konusu adresleri bilmek, Ankara’da geçirdiğiniz zamanı daha iyi hale getirebilir.

Burası Ankara merkezine yaklaşık olarak 100 kilometre mesafede bulunmaktadır. Etrafı Gerede, Kızılcahamam, Güdül ve Beypazarı ile çevrili durumdadır. Sahip olduğu ilgi çekici manzara, ormanlık alanlarıyla ünlüdür. Özellikle doğa severler için birbirinden güzel pek çok olanak tanımaktadır.  Ankara gezilecek yerler arasında yer alan Çamlıdere, ilgi çekici bir ilçedir.

Çamlıdere’de Gezilecek Ne Var? Çamkoru Tabiat Parkı

Çamlıdere’de ne var listesine pek çok yer eklenebilir. Çamkoru Tabiat Parkı, onlardan bir tanesi olup 2008 senesinde tabiat parkı olarak ilan edilmiştir. Burası toplam olarak 215 hektarlık bir alan taşımaktadır. Bunun içerisinde Çamkoru Göleti de yer almaktadır. Buraya geldiğiniz zaman günübirlik olarak piknik yapmanız mümkündür.

Ayrıca geldiğiniz zaman fotoğraf makineniz varsa doğa fotoğrafları çekmeniz mümkündür. Bunun dışında sevdiklerinizle ya da tek başınıza kamp yapabilir, güzel bir şekilde kafanızı dinleyebilirsiniz.

Çamlıdere Gezilecek Yerler: Aluçdağı Tabiat Parkı

Türkiye Aluçdağı Tabiat Parkı, Çamlıdere gezilecek yerler arasında gitmeniz önerilen bir diğer adrestir. Burası ilçe merkezine yaklaşık olarak 5 kilometre mesafede yer almaktadır. Bu bakımdan ulaşım oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. İçerisinde yeşil alanı ve canlı türleriyle dikkatleri toplamaktadır. Florası arasında,

  • Sarıçam
  • Karaçam
  • Akçaağaç
  • Gürgen
  • Meşe
  • Ardıç
  • Göknar
  • Dişbudak
  • Söğüt yer almaktadır.

Bunların yan sıra Çamlıdere’de ne var diyorsanız, burasının içerisinde sincap, tavşan, kartal, atmaca ve daha pek çok canlı bulmanız mümkündür.

Çamlıdere’de Ne Var? Fosil Ormanı

Fosil ormanı Çamlıdere’de gezilecek doğal yerler arasındaunutmamanız gereken bir yerdir. Burası dünyanın beşinci fosil ormanı konumunda olup, 17 milyon öncesine aittir. Yahşiyan mevkiinde olup doğal güzelliği takdire şayandır. İçerisinde çıkartılan fosil taşlar işlenerek, birer sanat eserine dönüştürülebilmektedir.

Çamlıdere Gezilecek Doğal Yerler:  Benli Yaylası

Benli Yaylası buraya geldiğiniz zaman unutmamanız gereken adresler içerisinde yerini alabilir Konum olarak ilçe merkezine 38 kilometre mesafede bulunmaktadır. Yaz aylarında yoğun olan bu yayla yöre halkı tarafınca Mesire yeri olarak da kulanım görmektedir. Buraya geldiğiniz zaman buraya gelerek yeşilin birbirinden farklı tonlarını incelemeniz mümkündür.

Ayrıca Kirazlı, Alakoç, Tepebaş, Bakırlı gibi yayları da buraya geldiğiniz zaman ziyaret etmeniz önerilir. Böylece geldiğiniz zaman tadını çok daha iyi bir şekilde alabilirsiniz.

Çamlıdere’de Ne Var? Mantar City Göleti

Mantar City Göleti Çamlıdere’de gezilecek ne var kapsamında unutulmaması gereken bir diğer yerdir. Burası 160 dönüm arazi üzerine inşa edilmiş olup, adını etrafında yer alan ormanlardan belirli mevsimlerde mantar toplanmasından almaktadır.

Burası hem doğası hem de manzarası ile büyüleyici bir yapı taşımaktadır. Doğa fotoğrafçılarının yanı sıra doğa yürüyüşü yapmak isteyenler tarafından da tercih edilebilir. Koşu ve yürüyüş parkuru olduğu gibi kamelyalar, çocukların eğlenmesi için çocuk oyun alanları da mevcuttur.

Çamlıdere Gezilecek Doğal Yerler: Çamlıdere Barajı

Çamlıdere barajı doğaseverlerin unutmaması gereken adreslerden bir tanesidir. Burası Bayındır Çayı üzerine, 1976-1985 seneleri arasında içme suyu gereksinimine cevap vermek için inşa edilmiştir. Buraya geldiğiniz zaman piknik yapmanız mümkündür.

Bunun dışında balık tutmanız ya da etrafında trekking yaparak doğanın tadını çıkarmanız da mümkündür. Bu gibi yönleri ile Çamlıdere’de gezilecek ne var sorusuna birçok yanıt verebilir. Şehre geldiğiniz zaman bunların her birini inceleyebilir, böylece Ankara yolculuğundan çok daha fazla verim alabilirsiniz. Ayrıca farklı konumları da değerlendirebilirsiniz.

Can Güldür

Gezintide 1 Adam. Dünya'yı tek başına gezen, aynı zamanda kamp yapmayı ve seyahat etmeyi oldukça seven, gittiğim yerleri sadece gezmek için değil, aynı zamanda kültür seviyemi arttırmak için gezintide1adam'ım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Çamlıdere’yi gezme planımız vardı ancak bu yazınızı okuduktan sonra çok daha heyecanlandım. Özellikle Fosil Ormanı hakkında detaylı bilgi almak istiyorum. Bu konuda daha fazla içerik paylaşabilir misiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu