GEZİLECEK YERLERSEYAHAT

Trakya’da Gezilecek Yerler

Trakya’da gezilecek yerler listesine eklenebilecek pek çok yer vardır. Bunları bilmek, geldiğiniz zaman dolaşmanıza ve zevk almanıza yardımcı olur. Bu kapsamda,

  • İğneada
  • Kumbağ
  • Beğendik Köyü
  • Şarköy
  • Enez
  • Kıyıköy vardır.

Bu gibi adresler Trakya’da gezilecek doğal yerler içerisinde bunlar hem yaz hem de kış aylarında dolaşılabilir.

Trakya’da Gezilecek Doğal Yerler: İğneada

İğneada, Trakya’da gezilecek doğal yerler arasında gezebileceğiniz yerlerden bir tanedir. Burası Kırklareli, Demirköy ilçesine bağlıdır. Trakya’nın Karadeniz sahiline uzantılı olan güzel bir kasabadır. 22 kilometrelik bir sahile sahip olup sahili ile meşhur bir yapıya sahiptir. Bunun dışında Longoz ormanları ile de tanınmaktadır.

Temiz havası, uzun kumsalı, bembeyaz kumları, pırıl pırıl deniziyle kartpostallardan çıkmış bir yapıya sahiptir. Ayrıca buraya geldiğiniz zaman balıkçı teknesi kiralamanız, ardından da balığa çıkmanız mümkündür. Ayrıca köy kahvaltısı yapmanızın mümkün olduğu da unutulmamalıdır. Kırklareli gezilecek yerler arasında önemli bir konumdadır.

Kumbağ

Kumbağ, Trakya da gezilecek yerler arasında unutulmaması gereken bir diğer yerdir. Burası konum olarak Tekirdağ’a bağlı olup, tatil denildiği zaman Marmara bölgesinde akla gelen ilk yerlerden bir tanesidir. Özellikle yaz ayları geldiğinde nüfusu tatilciler sayesinde büyük bir nüfus artışı gözlemlenir.

Burada çok sayıda kiralık ev, villa, pansiyon ve otel gibi imkan vardır. Bu bakımdan geldiğiniz zaman konaklama konusunda bir sıkıntı da yaşamaz. Tekirdağ köftesi ve mezeleri de ayrıca denenmelidir. Bununla sınırla kalmadan deniz ve güneşi izlerken zaman geçirmeniz de mümkündür. Son olarak Tarihi Şaraphaneyi gezmeniz, burada fotoğraflar çekmeniz de önerilir.

Beğendik Köyü

Beğendik köyü, Trakya’da gezilecek doğal yerler arasında bir diğer yerdir. Burası ülkemizin Karadeniz’de yer alan en batı ucudur. Hem temiz havası hem de sahip olduğu doğa bakımından görülmeye değer bir yapısı bulunmaktadır. Buraya orman içinde bir yoldan ulaşılmaktadır. Köyün hemen yanında ise Bulgaristan sınırı vardır.

Plaj toplamda 2 kilometre olup fazla yüzen yoktur. Bu bakımdan sakinliği seven kişiler için uygun bir yapısı vardır. Geldiğiniz zaman güneşin ve doğanın tadını çıkarmanız da mümkündür.

Trakya Gezi Rehberi’nde Neler Bulunabilir?

Trakya gezi rehberi içerisinde gezilmesi önerilen pek çok yer vardır. Yukarıda yerlerin yanı sıra Şarköy de unutulmaması gereken bir yerdir. Burası Tekirdağ’a bağlı bir yerdir. Marmara Denizi kıyısında kurulu bir tatil beldesi olup Tekirdağ merkeze 68 kilometre uzaklıktadır.  Tekirdağ gezilecek yerler arasında yer almaktadır.

Buraya giderken yol boyunca zeytin ağaçlarını ve Ayçiçek tarlalarını görmeniz de mümkündür. Kiraz çiçekleri de oldukça güzel olup geldiğiniz zaman tadına bakmanız önerilir.  Ayrıca burada yer alan otel ve pansiyonların sayısı da oldukça fazladır. Dolayısıyla geldiğiniz zaman konaklayabileceğiniz yerlerin sayısı yüksektir. Geldiğinizde özel yemekleri tadabilir, plajlarında yazabilir, plajlarında yüzebilirsiniz.

Enez

Trakya’ya geldiğiniz zaman görmeniz gereken pek çok yer vardır. Edirne’nin bir ilçesi olan Enez de onlardan bir tanesidir. Burası Edirne merkeze 170, İstanbul’a ise 285 kilometre uzaklığa sahiptir. Yunanistan sınırına yakın olup birçok yerinde denize girip, tadını çıkarmanız mümkündür. Edirne gezilecek yerler arasında yer almaktadır.

Altınkum sahili ortalama 4 kilometre olup pek çok pansiyonu, oteli vardır. Bu bakımdan geldiğinizde birçok konaklama olanakları oldukça fazladır. Tümüne bakabilir, aralarından kendiniz için en güzel olanları tercih edebilirsiniz. Ayrıca geldiğiniz zaman Enez kalesi ile kale içinde yer alan antik şehir kalıntılarını dolaşabilirsiniz.

Ayrıca bir tarafında yer alan göller de görmeye değerdir. Meriç nehri ile Gala gölünde çok lezzetli yılan balıkları da bol bir şekilde tutulabilmektedir.  Bu gibi yerler Trakya gezi rehberi içerisine eklenmesi ve dolaşılması gereken adresler arasındadır.

Bu destinasyon yazımız gibi daha birçok gezi ve tatil fikri için instagram’da Gezintide1Adam kanalını da ziyaret edebilir ve ilginizi çekiyorsa Antalya Gezilecek Yerler isimli destinasyon yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.

Didem Bulut

Bilkent Üniversitesi son sınıf öğrencisi Didem. Doğa sporları ile ilgili her türlü aktiviteyi seviyor ve zaman buldukça hobi kampçılık, trekking ve bisiklet sürmek gibi etkinlikler yapan gezgin1kadın.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bence yöre halkı da çok sempatik ve iyimsever. Her türlü yardımımıza koştular ve güzel eğlence alanlarıyla fazlasıyla eğlendik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu