GEZİLECEK YERLERSEYAHAT

Aladağ Gezilecek Yerler

Adana Aladağ Gezilecek Yerler

Aladağ Gezilecek yerler yazımıza hoş geldiniz. Adana’nın doğasıyla iç içe olan ilçelerinden birisidir. Özellikle son zamanlarda turizmin gözde yerlerinden birisidir. Bölgeye çok fazla turist akın etmesinin sebebi, doğa güzelliklerinin büyüleyici olması diyebilirim.

Aladağ Gezilecek Yerler

Adana Aladağ Gezilecek Yerler

Adana bölgesinden Aladağ ilçesine gitmek için Kozan yolu üzerinde İmamoğlu’na varmadan tabelaları takip ederek Aladağ ilçesine varabilirsiniz. Yolculuk esnasında Seyhan Nehri üzerinde ki köprüyü geçtikten sonra eski köprü üzerinde yer alan köprübaşı kafeyle turunuza merhaba diyebilirsiniz. Tura Simit Şelalesi ve Aladağ Şehitliği ile devam edebilirsiniz.

Aladağ ilçesinde varmadan sola dönerseniz, Meydan Yaylası ve Başkan’ın Çardağına ulaşabilirsiniz. Bu bölgeleri de ziyaret edebilmeniz mümkündür.  Aladağ bölgesine gitmenin ikinci bir yolu ise Karaisalı ilçesi yolu güzergahından Karaisali’ye varmadan tabelaları takip ederek varabilirsiniz. Bu yolu tercih edecekler için Beydedir, Hacılı, Madenli köylerini takip ederek Meydan yaylası konumuna ulaşabilirler. Yolculuk oldukça engebeli olmasıyla birlikte bölgede var olan Çatalan Barajı manzarası da gezip görebileceğiniz yerlerden birisi olarak rotanıza eklenebilir.

Başkanın Çardağı

Başkanın Çardağı

Aladağ Belediyesi tarafınca yüksek bir uçuruma hakim tepenin üzerinde kurulmuş olan ahşap ev kesinlikle görülmeye değer. Uçurum manzarasında sizleri Toros zirveleri yer almakta. Köylerin, takım arazilerin eşsiz manzaralarını sanki uçaktan izler gibi seyretmenize imkan tanıyor. Navigasyonla bölgeye ziyaret edecekler için bilmeleri gereken birşey var. Rotayı yanlış çizmektedir. Bu yüzden sizlere buradan bölgeye nasıl ulaşabileceğinizi anlatmak istiyorum. Aladağ meydan yaylasına yönlenin ve burayı geçmeniz ile birlikte Madenli köyüne varmadan sağ tarafta yer alan tabelanın yönlendirmeleriyle ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca bölgede Çay kahve içebileceğiniz ve yanında börek, yöresel sıkma gibi gıda ürünleri de yer almaktadır.

Aladağ Köprübaşı

Seyhan Nehri’nin önemli iki kolu Zamantı ve Göksu Aladağ ilçeleri sınırlarında birleşmiş olan Çatalan barajına doğru akmaktadır. Köprü eskiden, Aladağ yolu İmamoğlu ilçesi üzerinden bu köprü vasıtasıyla ulaşım sağlanılmaktaydı. Yeni köprünün yapılmasıyla birlikte Eğner köprü üzerinde kafeteryalar yaptırılarak yeni hizmet yolları kurulmuştur. Yöresel yiyeceklerin bulunduğu bu alana giderek gastronomi gezi turları yapabilirsiniz.

Küp Şelaleleri

Aladağ’ın bence en güzel yeri. Kesinlikle gezip görülmesi gereken yerlerden birisi. Küp Şelalesi doğa zenginliklerinin buluştuğu bir alan. Türkiye’yi geçtim, Dünya üzerinde bile eşi zor bulunan bu güzellik alanı gerek kampçıların, gerekse gezginlerin rotasında yer alan bir alandır. Bölgeyi ziyaret ediyorsanız, kesinlikle bu alana giderek anın keyfini çıkartabilirsiniz.

Simit Şelalesi

Aladağ bölgesine ziyaret gerçekleştiriyorsanız, eşsiz bir manzara ve ihtişamlı görünümüyle sizlere huzur veren bir ortam istiyorsanız, Simit Şelalesini ziyaret etmelisiniz.  Bölgeye sizlere tavsiyem Nisan, Mayıs yada Haziran aylarında gitmenizi öneriyorum.

Aladağ Şehitler Anıtı

Buradan şehitlerimizi birkez daha rahmetle analım. Aladağ’ıon hemen girişinde yer alan ve ilçeyi tepeden gören bir alanda yapılan bir anıttır. Görsel olarak pek etkileyici olmasa da manen olarak borçlu olduğumuz şehitlerimizi anmak için yapılan anıttır. Bu bölge de dikkat çeken bir olayda her yaş grubu için var olan salıncaklar ile Aladağ ilçesini tepeden kuşbakışı görebileceğiniz güzel bir ortam.

Akören

İki farklı yerleşim yeri olarak ifade edilen Akören bir ve ikinci yerlerim yerleri, bölgenin dini merkezi diyebiliriz. Günümüze ulaşmış çok sayıda kilise kılıtıları yer almaktadır.

Acıman Yaylası

Şehir havasından sıkılanların, şehir hayatındandan uzaklaşıp temiz doğa havası almak isteyenler için kesinlikle önerebileceğim bir alandır. 1900 metre rakımıyla yaylada bolk oksijen, temiz hava, değişik bitki örtüleri, şifalı sularıyla meşhur olan bölgelerden birisidir. Acıman Yaylası bölgede var olan acı sudan almaktadır. Rivayetlere göre sindirim sistemi rahatlıkları başta olacak şekilde bir çok derde şifa olduğunu varsayılmaktadır. Bölgede ziyaretçiler için küçük tesisler yer almaktadır.

Meydan Yaylası

Adana’nın bilinen popüler yaylalarından birisidir. İsmini geniş bir düzlükte olmasından dolayı Meydan yaylası olarak almıştır. Yayla üzerinde gelenek göreneklerine uygun mevcut evlerin yanı sıra bol meyve bahçeleri ve değişik çam türlerinin bulunduğu bir alandır.

Bu makalemiz gibi daha bir çok kamp ve seyahat fikiri için Gezintide 1 Adam kanalını da ziyaret edebilir ve ilginizi çekiyorsa Adana Gezilecek Yerler isimli yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.

 

Didem Bulut

Bilkent Üniversitesi son sınıf öğrencisi Didem. Doğa sporları ile ilgili her türlü aktiviteyi seviyor ve zaman buldukça hobi kampçılık, trekking ve bisiklet sürmek gibi etkinlikler yapan gezgin1kadın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu