EKİPMANLAR

Kamp Malzemeleri

Kamp Malzemelerinde Neler Bulunur?

Kamp malzemeleri yazımıza hoş geldiniz. Kamp yaparken, doğada ebimizde bulduğumuz huzuru aynı rahatlığı bulmak ister insan. Bu sebeple kampa gidecekseniz, eksikleriniz neler, detaylı kontrol etmeniz gerekiyor. Kampa giderken, kamp malzemelerine ait listenin kesinlikle eksiksiz olması gerekiyor. Etkinlik sırasında bir sıkıntı yaşamak istemiyorsanız, keyifli gününüzün berbat olmasını istemiyorsanız, mutlaka eksikliklerinizi tamamlayarak kampa çıkmanızı tavsiye ediyorum. Özellikle kamp alanına giderken yanınızda götüreceğiniz ürünlerin seçimleri de son derece önemlidir. Dayanıklı olması son derece önemlidir. İşte sizlere bu yazımızda kampa giderken yanınızda bulundurmanız gereken ürünleri listelemek istedim.

Kamp Çadırı

Çadır, kampın olmazsa olmaz malzemeleri arasında listenin en başında yer almaktadır. Doğada bulunduğunuz sırada en önemli ihtiyacınız barınak olacaktır. Bu imkanı size çadır sunuyor. Kurulumu kolay olan çadırlar, kamp alanında sizlere büyük rahatlık sağlayacaktır. Çadır seçiminde ise, yağışlı ortamlara ve rüzgara dayanıklı olmasına özen göstermelisiniz. Size bu konuda önerim, kendi kullanmış olduğum Marmot’un çadırları olacaktır. 3 mevsimli, 4 mevsimli hatta 5 mevsimlik çadır çeşitleri mevcuttur.

Uyku Tulumu

Kamp çadırının hatta kamp hayatınızın olmazsa olmaz diyeceğimiz malzemelerin birisi de uyku tulumudur. Bu sebeple listemizin 2.nci sırasında yer verdik. Kamp hayatının en önemli aracının barınak olduğunu ve barınağın içerisinde rahat bir uyku alabilmemizin en önemli gereci de uyku tulumundan geçiyor. Uyku tulumu seçerken de mevsimliğe göre bir tulum tercihi yapmalısınız. Tulumların üzerinde kaç derecede kullanıma uygun oldukları ifade edilmektedir. Bu sebeple gideceğiniz mevsime göre tulum tercihi yapmak sizlere konfor açısından oldukça etkili olacaktır.

Mat

Listemizin başında barınabileceğimiz için bir çadır, içerisinde rahat bir uyku keyfi yaşamak için uyku tulumundan bahsettik. 3.cü sırada ise Mat gelmektedir. Uyku tulumu içerisindeyken, zeminden gelen olumsuz havayı kesmeye yarayan en önemli etkendir. Bu yüzden kamp malzemelerin arasında olmazsa olmaz diyeceğimiz en önemli araçlardan birisidir.

Kamp Sandalyesi

Kamp bölgesinde akşam yakmış olduğunuz ateşin etrafında oturarak muhteşem keyfi yaşamak ve yemek yada içeceğiniz bir içecek sırasında konforlu bir şekilde oturmanızı sağlayan önemli araçlardan birisidir. Bana göre kamp malzemelerin arasında yine olmazsa olmaz diyeceğim bir gereçtir.

Kamp Mutfağı

Bana göre kesinlikle en önemli malzemelerin başında geliyor. Yaşamımızı sürdürebilmemiz için bildiğiniz gibi yiyecek ve içecek ihtiyaçlarımızı karşılamamız gerekiyor. Bu yüzden kamp mutfağı da son derece önemlidir. Bu yüzden kendimin bizzat kullanmış olduğu Stanley ve Aladdin ürünlerini tercih ederek kamp bölgesinde dilediğiniz yemekleri yiyerek, su ve kahve gibi benzeri içeceklerinizi uzun süreli sıcak tutmanıza yarayan önemli bir araçtır.

Fener & Lamba

Kamp’ın vazgeçilmez malzemelerinden birisi de fener & lamba bir diğer deyişle aydınlatma aracıdır. Geceleri bulunduğunuz alanda problem yaşamak istemiyorsanız mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken ürünlerin başında gelmektedir.

Baton

Şimdi bu kelimeyi ilk kez duyanlar için daha kolay anımsayacağınız bir kelime ile iza etmek isterim. Tabiri caizse bildiğiniz baston diyebilirim. Baton’a neden ihtiyaç duyabilirsiniz? Yürüyüşü seviyor ve doğa yürüyüşlerine katılmak istiyorsanız, bölgelerin engebeli olmasıyla sizlere destek olması açısından son derece önemlidir. Bu sebeple sizi bir nevi kayma gibi tehlikelerden koruyabilir.

 Çakı & Bıcak

Çakı veya Bıcak size son derece lazım olacak ürünlerdir. Gerek yemek yaparken kullanacağınız, gerekse bir malzeme kesmenize aracı olarak önemli bir araçtır. Es geçmeyin, gerçekten çok işinize yarayacak bir araçtır.

Giyim

Yahu kampa gidiyorum ne giyebilirim diye düşünüyorsunuzdur. Evet kamp malzemeleri arasında en önemli etkenlerden birisi de kamp yapacağınız dönemlere ait giyim seçenekleri. Geceleri bulunduğunuz bölgelerin esintiye uğrayıp uğramadığını bilemezsiniz. Hava koşulları anlık olarak seyir değiştirebilir. Bu sebeple kampa giderken hazırlıklı gitmeniz sizler açısından önemli olacaktır. Genel olarak ben termal içlik tercih ediyorum. Bunun üstüne de pantolon, mont, tsihrt gibi bir takım ürünler de koyarak anlık hava koşullarına uyum sağlayacak giyim tercihinde bulunabiliyorum.

Ayakkabı

Kampa gidiyorsunuz ve rahat bir ayakkabı tercihinde bulunmak güzel bir düşüncedir. Lakin şunu unutmamanız gerekir. Ayaklarınızın rahatlığı kadar bulunduğunuz ortamın hava koşulları da önemlidir. Bu yüzden su geçirmeyen, olumsuz hava koşullarına da uygun, konforlu kamp ayakkabı tercihinde bulunmanız oldukça önemlidir. Benim tercihim Asolo ayakkabı modelidir. Outdoor için özel olarak tasarlanan bir ayakkabı cinsidir. Sizlere de tavsiye edebilirim.

Çanta

Mevcut ihtiyacınız olan malzemelerin kolayca taşınmasını sağlayabilecek en önemli araçtır. Kamp çantası oldukça önemlidir. Kamp malzeme ihtiyaçlarına göre tasarlanmış olan bu özel çantalar, sizin işinizi daha da kolaylaştıracak.

İlk Yardım Seti

Kesinlikle önemlidir. Kamp sırasında başınıza neler geleceğini bilemezsiniz. Bulunduğunuz ortama da yakın bir sağlık merkezi yoksa diye düşünerek kesinlikle ilk yardım seti yanınızda bulundurmanız oldukça önemlidir. Ufak bir ayrıntıdır, ama hayat kurarır.

Sizler için kısa ama öz olarak kamp malzemelerini paylaşmak istedim. Listemize eklemek istediğiniz farklı ürünler varsa, ziyaretçilerimizin yorum olarak bizlere bildirmesi konusunda yardımcı olmasını isteriz.

Bu makalemiz gibi daha bir çok kamp ve seyahat fikiri için Gezintide 1 Adam kanalını da ziyaret edebilir ve ilginizi çekiyorsa Kamp Ekipmanlarının Paylaşımı isimli yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.

 

Leyla Akman

Uludağ Üniversitesi Hukuk departman öğrencisiyim. 2018 yılından bu yana aktif olarak kamp ekibimizle birlikte Türkiye'nin bir çok kamp alanını gezen doğa tutkunu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu