GEZİLECEK YERLERSEYAHAT

Adana Gezilecek Yerler

Adana Gezi ve Seyahat Rehberi

Adana gezilecek yerler yazımıza hoş geldiniz. Tarihi kültürel yerleri ve doğal güzellikleriyle birlikte lezzetli yemeklerin vazgeçilmez adresi olan Adana bölgesi için hazırladığımız destinasyon yazımıza hoş geldiniz. Adana şehri, bir çok gezginin seyahat etmek istediği illerimizden birisidir. Sizlere bahsetmiş olduğumuz yerler dışında Adana bölgesinde bir çok güzel plaj da yer almaktadır. Özellikle bölgenin sıcak iklim yuvasını düşündüğümüz zaman yaz aylarında gezilecek yerler arasında tercih sebebi de olmaktadır.

Adana Gezilecek Yerler

Varda Köprüsü

Varda Köprüsü

Karaisali’da bulunan Varda köprüsü, diğer adıyla Koca köprü olarak bilinmektedir. Çakıt deresi’nin derin vadisi boyunca uzanmakta olan Varda Köprüsü, Osmanlı dönemi zamanında İstanbul & Bağdat demiryolu hattını daha da kolaylaştırmak amacıyla inşa edilmiş. 172 metrelik uzunluğuyla kanyonun en düşük derinliğinden 99 metre yükseklikte bulunan 11 taş kemerle süslenen Varda köprüsü, gezginlerin ve seyahat tutkunlarının merak ettiği yerlerden birisidir. Günümüzde aktif olarak demiryolu olarak kullanılmakta olan Varda Köprüsü’nde Adana & Konya arası Toros Ekspress hattına sefer hizmeti sunuyor.

Anavarza Antik Kenti

Anavarza Antik Kenti

Osmaniye sınırında bulunan Dilekkaya Köyü çevresinde yer alan Anavarsa Antik kenti, bölgenin en çok ilgi çeken yerlerinden birisi olarak karşımızda yer alıyor. Tarih olarak oldukça eski dönemlere, Roma imparatorluğuna dayanmaktadır. Anavarsa Antikkenti, Çukurova’nın 200 metre yükseliğinde yer alan eşsiz manzarasıyla gösterişli bir antik kent olarak karşımızda yer alıyor. Merdivenler aracılığı ile ulaşım sağlanabilenm antik kentin bir kısmı, uçurum tarafında kalması sebebiyle, güvenlik olarak risk taşıdığından gezilmesine müsaade edilmemektedir.

1500 metre uzunluğunda yer alan sur duvarları, Roma dönemine ait su kemeri, kaya mezarları, büyük bir geçit olmasının yanı sıra deniz tanrıçası Thetys mozaiği ve 6.yy’dan kalan Bizans kilisesiyle birlikte olmak üzere pek çok harabe Adana bölgesini ziyaret eden gezginlerce büyük ilgi odağı olmaktadır.

Taş Köprü

Taş Köprü

Adana’nın Yüreğir ilçesinde yer alan Taş Köprü, şehrin simgesel yapı alanlarından birisi olarak günümüzde hala aktif olarak hizmet vermektedir. Romalılar tarafından inşa edilmiş olan Taş köprü, dünyanın en eski ve günümüzde hala aktif olan köprüler arasında yer almaktadır. Bu tarihi köprünün kurulumu Akdeniz’den Anadolu ve İran bölgesine uzanmakta olan ticari yollarına bağlantı noktası olarak hizmet vermiş. 310 metre uzunluğunda bulunan ve 21 kemerli Taş Köprü, 2007 yılından bu yana motorlu taşıtlar trafiğine kapatılmış ve şehir sakinlerinin yanı sıra gezginler için kültürel açıdan sosyal işlevlerin gerçekleştirilmiş olduğu önemli bir rota notkası oldu diyebilirim.

Çatalan Köprüsü

Çatalan Köprüsü

Seyhan Batı köprüsü olarak da bilinen, Türkiye’nin en uzun köprüleri arasında yer alan Çatalan Köprüsü, 1575 metre uzunluğundadır. 2002 yılında tamamlanmış olan köprünün asıl amaçı, Adana bölgesine içme suyu sağlamak için yapılmıştı. Devana uzunluğu olan ve kemerli yapısıyla gün batımı sırasında sizlere panaromik fotoğraflar çekmenize olanak tanıyan Çatalan Köprüsü, çevresinde yer alan dinlenme alanları ve seyir teraslarını ziyaret etmenizi kesinlikle öneriyoruz.

Yılan Kalesi

Yılan Kalesi

Türkiye’nin en güzel kaleleri arasında yer alan Yılan Kalesi, muhteşem mimarisiyle Adana gezilecek yerler arasında olmayı hak ediyor. 12.yy’da inşa edilmiş olan Yılan Kalesi, orta çağın son dönemlerinde günümüz Alanya’sından İskenderun bölgesine kadar uzanan bu kıyı şeridini kontrol etmekte olan Kilikya Ermeği Krallığının savunma hattı parçalarından birisiydi. Halk arasında mitolojik yılan kadın, Şahraman’a da ev sahipliği yapmasıyla Şahraman kalesi olarak da ifade edilmektedir. 700 metrelik dış cepgesi bulunan kalenin etrafında 2’er katlı 8 adet burç yer almaktadır. Kale’nin surları, savunma kuleleri ve kapıları günümüze kadar iyi muhafaza edilerek gelmiş olsa da, iç özelliklerinin büyük bir kısmı harabe şeklindedir.

Kapıkaya Kanyonu

Kapıkaya Kanyonu

Adana’nın Karaisali ilçesinde yer alan Kapıkaya Kanyonu, doğa tutkunları ve maceraperest gezginlerin gözde tercihleri arasıunda yer almaktadır. Seyhan nehri kollarından birisi olan Çakıt deresi tarafınca oluşan Kapıkaya Kanyou, zeytin, keçiboynuzu, çınar ağaçı, zakkum gibi bitki türlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Kapıkaya Kanyonu’nu ziyaret edebilir, burada doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilir, ahşap seyir terasından Bahçecik Şelalesini seyrederek panaromik fotoğraflar çekebilirsiniz.

Küp Şelalesi

Küp Şelalesi

Küp Şelalesi, eşsiz manzarası doğal güzellikleri bitki ve hayvan çeşitliliği ile günümüzde dikkat çeken destinasyonlardan birisi olarak karşımızda yer almaktadır. Aladağ ilçesinde yer alan bu şelale, her yıl yüzbinlerce insanın ziyaretine ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle yaz sezonları Adana’nın bunaltıcı sıcağından kurtulup serinlemek isteyenlerin gözde adreslerinden birisi olan Küp şelalesi, etrafından yürüyüş parkurları ve piknik alanlarıyla binlerce insanın en çok tercih ettiği yerlerden birisidir.

Sabancı Merkez Camii

Sabancı Merkez Camii

1998 yılında tamamlanan Sabancı Merkez Camii, çarpıcı mimari yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. 28500 kişilik kapasitesiyle bölgenin en büyük camilerinden birisidir. 4 tanesi 99, 2 tanesi 75 metre olmak üzere 6 adet minaresi bulunmaktadır. 54 metrelik yükseliğinde yer alan devasa kubbenin altında yer alan iç mekan tasarımı, muhteşem hat çalışmalarıyla oldukça ilgi çeken Camiilerimizden birisi olarak günümüzde hizmet vermektedir.

Adana Ulu Camii

Adana Ulu Camii

Bir diğer adı Ramazanoğulları Camii olarak bilinmekte olan Adana Ulu Camii, 1541 yılında inşa edilmiştir. Sabancı Merkez camii’nden sonra şehrin en çok ilgi gören camiisidir. Muhteşem tarihi yapısıyla gösterişiyle gezginlerin ve maceraperest gezginlerin seyahat adresi olan Adana ulu camii’yi gezip görmeden Adana bölgesinden ayrılmamanızı tavsiye ediyoruz.

Bu makalemiz gibi daha bir çok kamp ve seyahat fikiri için Gezintide 1 Adam kanalını da ziyaret edebilir ve ilginizi çekiyorsa Enez Kamp Alanı isimli yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.

 

Can Güldür

Gezintide 1 Adam. Dünya'yı tek başına gezen, aynı zamanda kamp yapmayı ve seyahat etmeyi oldukça seven, gittiğim yerleri sadece gezmek için değil, aynı zamanda kültür seviyemi arttırmak için gezintide1adam'ım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu